Foto: Marwan Magroun | La Paulowna boutique

Studio NousNous

“Interwoven in Nature"

Studio NousNous is een in Almere gevestigde natuur geinspireerde interieurontwerp en -stylingstudio opgericht in 2019 door (Kashmere) Hakim El Amrani. Afgestudeerd in interieurarchitectuur en ruimtelijk ontwerp met een sterke passie voor helende omgevingen, een mensgerichte benadering en de natuur. Dit komt allemaal samen als biophilic design (opnieuw verbinden met de natuurlijke wereld) in onze praktijk.

// Studio NousNous - Interwoven in Nature //

  • Biophilic Interiors & Art (Natuur geïnspireerd interieurontwerp van winkel tot kantoor, appartement tot villa. Park tot campus. Abstracte helende natuur kunst met een sterk eigen unieke identiteit en meer...)
  • E.Design (Voor de kleinere residentiële ruimtes in binnen- en buitenland. Makkelijk, snel op afstand en over de mail.  Verschillende ontwerp-pakketten beschikbaar. Wij willen ook een gezonde ruimte op kamer-niveau bieden voor iedereen.)
  • Green Concept Development (Het genereren van concepten, ontwerpen van groene meubels en producten, meedraaien in een groen team, een losse idee vorm geven, partnerschap met andere disciplines en designers etc.

Studio NousNous heeft een artistieke oog voor gezonde ruimtes, waarbij de balans tussen lichaam en geest centraal staat. We voelen veel voor “evidence-based” ontwerpen. Veel wetenschappelijke studies hebben namelijk aangetoond dat natuur geïnspireerd ontwerpen (biophilic design) bijdraagt ​​aan gezondheid en welzijn van de gebruiker in de gebouwde omgeving. Sommige van deze onderzoeken toonden aan dat biophilic design zieken hielp sneller beter te worden en kantoormedewerkers aanmoedigde minder ziektedagen op te nemen. Op het gebied van thuis, doet biophilic design o.a. inspireren, creativiteit opwekken en rust geven. Dit is puur onbewust en heeft te maken met hoe we in contact staan met de natuur.

Studio NousNous zet zich in voor de langetermijnbelangen van de aarde en haar bewoners. Wij houden ons bezig met ruimtes die de natuur direct of indirect weerspiegelen. Middels kleur, meubel, vorm, materiaal, patroon of kunst. Wij zijn ervan overtuigd dat uw huis, kantoor, personeelsruimte of klaslokaal, etc. een stijlvol onderkomen en een betere gezondheid moeten bieden. Onze interieurs zijn gericht op het verhogen van kwaliteit van leven en gemoedsrust. Of je nu een alleenstaande moeder bent die net rondkomt of de CEO van Google. Studio NousNous gelooft in een gezonde ruimte voor iedereen.

NousNous? In het Frans staat NousNous in de vertaling voor "wij" zoals in -wij samen- en in Marrakech bijvoorbeeld is NousNous de vertaling voor half-half. Maar het heeft daarom ook een diepere betekenis. Het is een manier om te zeggen: "Wij samen met elkaar, met zowel mens als natuur" en is een mooi warm symbool voor wat we samen met jou en de natuur proberen te creëren. We willen je dromen tot leven brengen via ons studio. Weten wat je inspireert is de helft van het werk en de andere helft is ons werk, het professioneel brengen ervan tot leven.

Bij NousNous verloopt het gehele creatieve proces voor wat betreft de pakketten in combinatie met de kleinere residentiële ruimtes, uniek online en vindt alle communicatie makkelijk plaats via e-mail. Hierdoor bespaar je onder andere veel geld en houd je tijd over voor andere leuke dingen zoals, shoppen, vrienden, sport of het kijken van je favoriete documentaires. Jouw huis weer een thuis? Zet een lekkere kop koffie neer en bestel een pakket. Of toe aan een nieuwe kantooromgeving? Neem contact met ons op.

Van de oprichter: "Toen ik mijn carrière in interieurontwerp begon, was ik vastbesloten om een manier te vinden om mijn passie voor interieurontwerp voor gezondheid en welzijn middels natuur te verbinden met mijn passie voor vrijwilligerswerk. Toen dacht ik bij mezelf: waarom combineer ik de twee niet tot één sociaal bewuste onderneming, want hoe succesvoller ik ben, hoe groter het verschil dat ik kan maken? Dat is het moment waarop het concept voor –teruggeven aan de wereld- door Studio NousNous is geboren.

“Ons missie is een gezonde ruimte voor iedereen. Of je nu een alleenstaande moeder bent die net rondkomt met een kind met stof-allergie, of de CEO van Google die het allerbeste wilt voor zijn medewerkers. Studio NousNous gelooft in een gezonde ruimte voor iedereen. Wij bieden namelijk naast de reguliere dienst. Tevens een online natuur geïnspireerde interieurontwerpdienst. Een dienst die meer betaalbaar, benaderbaar, collaboratief en leuk is. Een op het hart gericht ontwerp.

En uiteindelijk door de groei van ons studio, doen we ons best om verbinding te maken met onze gemeenschap in nood. Bij Studio NousNous zal daarom bij elke bestelling van een pakket, 10% naar de armen, behoeftigen of kinderen in weeshuizen over de hele wereld gaan. Er wordt er ook gedoneerd voor het planten van bomen.”

 

Studio NousNous // Kashmere Hakim