Studio NousNous

“Natuur. Inspiratie. Design."

Studio NousNous is een in Almere gevestigde natuur geinspireerde interieurontwerp en -stylingstudio opgericht in 2019 door (Kashmere) Hakim El Amrani. Afgestudeerd in interieurarchitectuur en ruimtelijk ontwerp met een sterke passie voor helende omgevingen, een mensgerichte benadering en de natuur. Dit komt allemaal samen als biophilic design (opnieuw verbinden met de natuurlijke wereld) in onze praktijk.

Studio NousNous heeft een artistieke oog voor gezonde ruimtes, waarbij de balans tussen lichaam en geest centraal staat. We voelen veel voor “evidence-based” ontwerpen. Veel wetenschappelijke studies hebben namelijk aangetoond dat natuur geïnspireerd ontwerpen (biophilic design) bijdraagt ​​aan gezondheid en welzijn van de gebruiker in de gebouwde omgeving. Sommige van deze onderzoeken toonden aan dat biophilic design zieken hielp sneller beter te worden en kantoormedewerkers aanmoedigde minder ziektedagen op te nemen.

Studio NousNous is een biophilic interieurontwerp en -stylingstudio die zich inzet voor de langetermijnbelangen van de aarde en haar bewoners. Wij houden ons bezig met ruimtes die de natuur direct of indirect weerspiegelen. Middels kleur, meubel, vorm, materiaal, patroon of kunst. Wij zijn ervan overtuigd dat uw huis, kantoor, personeelsruimte of klaslokaal, etc. een stijlvol onderkomen en een betere gezondheid moeten bieden. Onze interieurs zijn gericht op het verhogen van kwaliteit van leven en gemoedsrust. 

NousNous? In Parijs en omstreken staat NousNous in de vertaling voor "Wij" zoals in "wij samen" en in Marrakech en omstreken is NousNous de vertaling voor half-half. Maar het heeft een diepere betekenis. Het is een manier om te zeggen: "Wij samen met elkaar, met zowel mens als natuur" en is een mooi warm symbool voor wat we samen met jou en de natuur proberen te creëren. We willen je dromen tot leven brengen via ons studio. Weten wat je inspireert is de helft van het werk en de andere helft is ons werk, het professioneel brengen ervan tot leven.

Bij NousNous verloopt het gehele creatieve proces voor de residentiële ruimtes, uniek online, en vindt alle communicatie makkelijk plaats via e-mail. Hierdoor bespaar je onder andere veel geld en houd je tijd over voor andere leuke dingen zoals, shoppen, vrienden, sport of het kijken van je favoriete documentaires. Jouw huis weer een thuis? Zet een lekkere kop koffie neer en bestel een pakket. Bij Studio NousNous zal bij elke bestelling van een pakket 10% naar kinderen in weeshuizen over de hele wereld gaan en wordt er gedoneerd voor het planten van bomen wereldwijd.

Van de oprichter: "Toen ik mijn carrière in interieurontwerp begon, was ik vastbesloten om een manier te vinden om mijn passie voor interieurontwerp voor gezondheid en welzijn middels natuur te verbinden met mijn passie voor vrijwilligerswerk. Toen dacht ik bij mezelf: waarom combineer ik de twee niet tot één sociaal bewuste onderneming, want hoe succesvoller ik ben, hoe groter het verschil dat ik kan maken? Dat is het moment waarop het concept voor –teruggeven aan de wereld- door Studio NousNous is geboren.

“Ons missie is om mensen te verbinden met een wereld van online natuur geïnspireerde interieurontwerp die meer betaalbaar, benaderbaar, collaboratief en leuk is. Een op het hart gericht ontwerp. En uiteindelijk door de groei van ons studio, doen we ons best om verbinding te maken met onze gemeenschap in nood”.

 

Studio NousNous // Kashmere Hakim