Veelgestelde vragen

 

Hoe lang duurt een ontwerptraject ?

De duur van het ontwerp project is afhankelijk van je e.Design pakket en het aantal kamers dat je ontwerpt! Gemiddeld ontvang je binnen 2-3 weken je ontwerp per kamer.

Moet ik thuis zijn voor een afspraak ?

Je hoeft met e.Design niet thuis te zijn voor een afspraak. Dat is één van de grote voordelen van e.Design. Alle communicatie vindt online plaats via e-mail. Hiermee win je ontzettend veel tijd en bespaar je enorm veel kosten.

Wat is een concept board ?

Een concept board is een gepersonaliseerde preview van het werk van de ontwerper die tijdens de eerste fase van een ontwerpproject is ingediend. Zie het als een eerste indruk van je ruimte, op basis van de foto's van je bestaande ruimte en ontwerp vragenlijst. Het bevat items zoals inspirerende afbeeldingen, een kleurenpalet, kunst, accessoires. Het geeft de richting aan, het concept. Vergeet niet dat het concept board niet je definitieve ontwerp is. Het is bedoeld als startpunt voor jou en de ontwerper.

Ik wil twee of meer pakketten afnemen, hoe gaat dat in zijn werking?

Als je voor dezelfde ruimte bijvoorbeeld een kleuradvies en een plattegrond advies wilt hebben, dan zijn dit twee aparte pakketten. Deze dienen apart aangeschaft te worden, op deze manier krijg je per e.Design pakket een ontwerp vragenlijst toegemaild. Zo houden we samen overzicht welke eisen bij welke ontwerp onderdeel horen.

Hoe start ik een project voor meerdere ruimtes ?

Als je meerdere kamers hebt die je wilt laten ontwerpen, start dan voor elke kamer een nieuw project. Dit betekent dat je per kamer een e.Design pakket aanschaft. Dit zorgt ervoor dat je per pakket (kamer) een mail krijgt met de ontwerp vragenlijst, zo houden we samen overzicht welke eisen bij welke kamer horen.

Wat is een design board ?

Een design board wordt gepresenteerd nadat feedback op het eerste concept board is ontvangen. Het design board zal specifieke stukken bevatten die zijn gebaseerd op je budget en plattegrond. De design board bevat de actuele aanbevolen producenten en meubels en worden in moodboard en deels in perspectief getoond, zodat je een beter idee krijgt van hoe het geheel samenwerkt.

Wat is een style board ?

Zie het als de uiteindelijke persoonlijke shoppinglijst die wij adviseren. Het omvat de specifieke stukken met prijs en handige link (in één-klik op afbeelding) naar waar deze te bestellen zijn.

Hoe maak ik een plattegrond en hoe fotografeer ik de kamer?

Vraag jij je af hoe je een kamer moet opmeten, an alle andere stappen om een goede plattegrond en foto van de kamer te maken? Volg de tutorial.

Wat is het verschil tussen de e.Design ontwerppakketten ?

Het "basic" pakket omvat advies of visualisatie van kleur in een kamer. Het "classic" plattegrond pakket is meer voor het bedenken van een nieuwe indeling voor de kamer met de bestaande of nieuwe meubels. Wat de basis is van een goed ontwerp. Het "mood" pakket brengt de kamer bijelkaar middels kunst en/of decoratieve accesoires voor sfeer. En het "comfort" pakket is voor het aanpakken van de hele kamer, met als uitgangspunt het starten vanuit een lege kamer of hertransformatie van de kamer.

Wat is het "inform" (natuur & interieur) pakket ?

Dit is een pakketdienst bestemd voor particulieren of bedrijven of iets anders. Die een presentatie willen hebben over wat "Biophilic Design" is. Natuur geinspireerde interieurs. Dit is een powerpoint presentatie die fysiek op afgesproken locatie wordt gegeven.

Wat is het "customized" (maatwerk) pakket ?

Dit is niet echt een pakket die je online via het "nu kopen" knop online kan aanschaffen, maar hiervoor hebben we eerst mail-contact. Aangezien deze ontwerpdienst meer gericht is op retail, pop-up stores, kantoren, personeelsruimtes, klaslokalen, etc etc. Dit zijn afwijkende ruimtes, met andere soort vierkanten meters en ontwerpbenadering. Hiervoor zullen afspraken op maat moeten maken, denk aan bijvoorbeeld inhuren op uur-tarief.

Wat onderscheidt NousNous van andere interieurontwerp diensten ?

NousNous biedt een interieurontwerp dienst die voor wat betreft de residentiële ruimtes volledig online is, wat betekent dat je je ruimte kunt ontwerpen vanuit het comfort van je huis over de e-mail. Met onze service betaal je per e.Design pakket een bedrag per kamer om ontwerp-diensten te ontvangen. Daarnaast heeft Kashmere Hakim in zijn basis en vanuit zijn studie aan de kunstacademie en ervaringen, een artistieke oog en is zijn specialisatie biophic design (natuur geinspireerd ontwerpen). Een andere kijk dan de meeste traditionele interieurontwerpers. Wat zorgt voor rust en heling.

Ik heb een open plattegrond. Hoe definieer je een “kamer” binnen een open concept ruimte ?

Als je een open plattegrond hebt, wordt de prijs bepaald door elk gebied dat je wilt ontwerpen. Als je bijvoorbeeld een open woon- / eetruimte hebt en je wilt dat je woon- en eetruimte wordt ontworpen en ingericht, dan zijn dit twee kamers en zijn er twee aparte e.Design ontwerp pakketten nodig.

Ik heb meerdere kamers die ik wil aanpakken, hoe bestel ik daarvoor pakketten ?

Als je meerdere kamers hebt dan adviseren wij per kamer een pakket aan te schaffen. Op deze manier krijg je per kamer (pakket) een mail met de ontwerp vragenlijst en op deze manier kunnen we per kamer zien wat de eisen zijn. Zo hou je het ontwerp per kamer overzichtelijk.