Tutorial: Hoe meet ik de kamer?

 

Weet je niet zeker hoe je de ruimte goed kunt opmeten? Geen zorgen, we kunnen je helpen bij het opstellen van een basisplattegrond. We doen het in stappen, zodat we je helpen om het goed te doen. Voordat we met dit proces beginnen, zijn er wat dingen die je nodig hebt.

Wat je nodig hebt om de ruimte(s)t op te meten:

A4 wit papier / Meetlint / Zwarte pen / Liniaal of een liniaal-achtig object om u te helpen recht te tekenen.

* Als je ruimte te groot is, dan heb je een tweede persoon nodig om je te helpen.

Wacht! Hoe zit het nu met al die coole apps die metingen voor je kunnen uitvoeren? Helaas, we hebben alle populaire meet-apps getest en hebben ze onnauwkeurig gevonden. Terwijl programmeurs werken aan het bevorderen van het meten met nieuwe app-technologie, houden we voorlopig vast aan de ouderwetse meetlint. 

 

Stap 1: Het opstellen van de plattegrond

Wanneer je de plattegrond tekent, vermeldt je alle deuropeningen, ramen en openingen zonder deur(en). We zullen deze betreft het meten, later bespreken in deze tutorial. Je kunt hieronder zien hoe een basisplattegrondtekening eruit zou moeten zien.

 

Stap 2: Algemene metingen

Het is belangrijk om de algehele meting, buitenafmetingen, van de ruimte als eerste te doen, omdat dit ertoe zal bijdragen dat je al het andere correct meet. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe algemene metingen eruit zien. Je kunt alles in millimeters (zoals op het voorbeeld) of centimers noteren. Merk op dat muren diepte hebben, dus terwijl mijn afmeting gemarkeerd staan aan de buitenkant van de kamer, heb ik de afmetingen van de binnenkant van de kamer gemeten.

 

Stap 3: De details meten

Meet de deuropeningen, ramen en openingen zonder deur(en). Houd er rekening mee dat je geen deur- of raamkozijnen opneemt - meet alleen van waar het daadwerkelijke venster (glas) en de deur begint en eindigt. Je kunt de onderstaande voorbeelden bekijken. Controleer nogmaals of deze metingen juist zijn door alle gedetailleerde metingen aan elke muur bij elkaar op te tellen om te zorgen dat het aantal gelijk is aan de algehele meting. Als het niet klopt, dan betekent dat dat je waarschijnlijk iets verkeerd hebt gemeten. Deze dubbele controle helpt ervoor te zorgen dat al je metingen kloppen.

Als je klaar bent met de plattegrondtekening, inclusief metingen - gebruik dan je smartphone of tablet om er een foto van te maken, zodat je deze naar ons kunt verzenden om aan de slag te gaan met je project. Als je een aantal andere details van je ruimte hebt, zoals trappen, gebogen muren, nissen, enz., Zullen we met je samenwerken om de juiste metingen te krijgen, omdat deze een beetje lastig zijn.

 

Tutorial: Hoe fotografeer ik de kamer?

 

Weet je niet zeker hoe je de ruimte goed kunt fotograferen? Geen zorgen, we kunnen je helpen bij het maken van de juiste foto's. We doen het in stappen, zodat we je helpen om het goed te doen. 

 

Stap 1: Maak overdag foto's.

Stap 2: De kamer hoeft niet opgeruimd te zijn (zorg er wel voor dat de muren van de kamer duidelijk zichtbaar zijn op de foto's).

Stap 3: Probeer in elke foto een deel van de vloer en het plafond vast te leggen .

Stap 4: Neem een ​​foto vanuit elke hoek (elke hoek en elke muur) van de kamer (zie afbeelding hieronder).

Stap 5: Maak apart een foto van de meubels die u in de kamer wilt bewaren.