Biophilic Design

Biophilic Design

Biophilic Design voor het creëren van een gelukkiger, gezonder interieur, maar wat is het?

Heb je ooit gemerkt hoe je voelt als je buiten bent? Misschien is het een wandeling op het strand of door het bos. Thuis kunt u buitengewoon plezier beleven aan het vertoeven in uw eigen tuin. Zelfs je bescheiden potplanten kunnen je vreugde brengen! Dit 'gevoel' is wat de bouwstenen vormen van 'Biophilia'. Maar het gaat niet alleen om hoe we ons verhouden tot de natuur; het gaat erom hoe contact met de natuur ons gelukkiger maakt.

De Verenigde wereldbev voorspellen dat tegen 2030, 60% van de wereldbevolking in stedelijke omgevingen zal wonen. Ondanks dat we een meer verstedelijkte beschaving zijn geworden, is het alsof onze menselijke instincten een verbinding met onze natuurlijke omgeving nodig hebben. Inzicht in de relatie tussen mens en natuur wordt een enorm probleem in de wereld van interieurontwerp en architectuur. Bij het ontwerpen van biofiele verbinding ruimtes gaat het erom die met het buitenleven terug te geven aan mensen, door het op te nemen of na te bootsen in de structuur van het ontwerp van interieurs of gebouwen.

Dus hoe integreer je Biophilic Design in je interieur?

Ik zou over het onderzoek kunnen praten tot morgen, maar mijn vraag als ontwerper is hoe kan ik die informatie meenemen en betere ruimtes ontwerpen voor mijn mooie klanten? We brengen nu 90% van onze tijd binnenshuis door, dus stappen we steeds verder weg van de genezende kracht van de natuur. Er zijn een aantal elementen in het ontwerp die onze "Happy Nature-knoppen" kunnen pushen en ik heb geprobeerd ze terug te brengen tot 5 kernelementen.

Uitzichten

Als je niet in de natuur kunt zijn, is kijken naar de natuur door je raam een mooi alternatief. De fysieke voordelen van het bewonderen van een prachtig natuurlijk uitzicht zijn een verlaagde hartslag en stressniveaus. Ik merk vaak bij het contact met klanten hoe graag ze in de kamers zijn met de grote ramen die op hun tuinen uitkijken. Helaas is de mogelijkheid van een prachtig uitzicht vanuit één van je ramen iets dat je hebt of niet, omdat niet elk huis fysiek in staat is om over die prachtige groene heuvels te kijken. De sleutel is om het meeste te halen uit wat je hebt! Als u aan het renoveren bent, voeg dan bijvoorbeeld glazen deuren toe en voorkom dat gordijnen uw raam bedekken. Open dat uitzicht zodat de buitenkant naar binnen stroomt.

Natuurlijk licht

We hebben allemaal daglicht nodig! In de afgelopen paar jaar hebben we vastgesteld dat een aantal mensen laatste heeft van SAD (seizoensgebonden affectieve stoornis). Deze mensen lijden in de wintermaanden aan depressies, veroorzaakt door het gebrek aan zonlicht. Hoewel we SAD nu erkennen als een probleem met de geestelijke gezondheid, zien we soms niet in hoe we allemaal een dosis met de geestelijke gezondheid hebben, hebben met veel vitamine D. Één van de ergste boosdoeners zijn kantoren, die vaak ramen bedekken om te voorkomen dat de zon van computerschermen glanst en hun werknemers het contact met natuurlijk licht ontneemt. Winkelcentra bijvoorbeeld, sluiten u bewust af van contact met natuurlijk licht, zodat u alle gevoel voor tijd verliest en winkelt tot u erbij neervalt.

Het antwoord hierop komt weer op uw ramen, om dat licht door te laten stromen. Ga zo groot als je kunt en voorkom dat raambehandelingen ze bedekken. Om zoveel mogelijk licht te houden, stel ik vaak glazen deuren voor, door de openbare ruimtes van het huis, zodat je nog steeds deuren kunt sluiten om warmte en het gevoel van veiligheid te behouden. Maar onder het licht van de ene ruimte naar de volgende kan stromen.

Planten

De rage voor kamerplanten is misschien niet alleen een bevlieging, het is misschien wel de genezing waar we naar op zoek waren. Niet alleen zorgen ervoor dat we ons kalmer en meer ontspannen voelen, maar ze worden ook gebruikt in studies van kantoormedewerkers om de creativiteit te vergroten. Dat alles, evenals hard werken om onze lucht te zuiveren waardoor onze huizen beter worden voor onze gezondheid. Maar voordat je denkt dat je het met een nepplant ook kan, helaas! Alleen het echte in Biophilic Design is doeltreffend, omdat we die verbinding met de ECHTE natuur nodig hebben om alle voordelen te krijgen.

Natuurlijke materialen

Toen ik voor het eerst begon te lezen over Biophilic Design en hoe we onze huizen moesten overstromen met prachtige natuurlijke uitzichten, daglicht en planten, dacht ik: "Nou, dat is heel mooi, maar hoe zit het met mensen in appartemen, huizen en werkruimtes die gewoon geen toegang hebben tot deze dingen? Hoe geef ik hen als interieurontwerper de voordelen van Biophilic Design? " Het antwoord kwam in de keuze van materialen die we in onze ontwerpen gebruiken en u raadt het al, natuurlijke materialen zijn de beste keuze. Als we het van de aarde kunnen nemen en met onze handen kunnen maken, willen we er verbinding mee hebben.

Doe alsof!

Oké, ik weet dat ik net NEE heb gezegd tegen nepplanten, maar dit is iets anders. We kunnen niet altijd uitzicht op de zee hebben, maar we kunnen een schilderij van de zee hebben. Vertegenwoordigers van de natuur in onze kunst, behangen of stoffen kunnen ons een zekere hoeveelheid ontspannende voordelen van de 'real deal' opleveren. Zodat behang met bananenprint niet alleen het ontwerpstatement is dat je in de badkamer beneden wilt afleggen, maar het kan ook voldoen aan de emotionele voordelen die je menselijke instinct nodig heeft om naar veel bladgroen te kijken. Het is daarom dat ik zelf ook eigen natuureerde taken kunstwerken aanbied voor woningen, scholen, kantoren, ziekenhuizen, retail, etc. op: www.kashmerehakim.com

Kleuren

De laatste fase van de vraag te beantwoorden hoe ik de voordelen van Biophilic Design kan creëren als ik weinig toegang heb tot de natuur, komt in de keuze van kleuren die we gebruiken. Nogmaals, we proberen weer te geven wat er buiten ons huis is, binnen ons huis met een kleurenpalet dat gelukkige, productieve en creatieve omgevingen. Niet verrassend waren de geschikte kleuren die opkwamen, donkergroen, blauw, bruin, bruin en bruin goud. Helaas bleken de meer gele groene kleuren mensen te herinneren aan zieke en stervende planten die een hogere stressrespons in de mediaaakten. Omdat ik helaas onlangs een van mijn cactussen ben kwijtgeraakt, weet ik wat ze instellen! Nu ga je misschien denken: "Oh die kleuren klinken allemaal nogal somber en ik hou van felle kleuren". Raak niet in paniek! Volgens Human Spaces rapport "The Global Impact of Biophilic Design on the Workplace" wordt aangegeven:

"Mensen zijn afgestemd op het zoeken naar kleuren die wijzen op bloemen en fruit. Daarom zal een oordeelkundig gebruik van heldere helpen kleuren een ruimte te vergelijken met natuurlijke omstandigheden en een verbeterde gebruikersvoorkeur."

Met andere woorden, felle kleuren zijn niet verboden, maar ik zou deze gebruiken als de "accentkleuren" in een ontwerpschema. Denk aan bijvoorbeeld een donkergroene bank met een mooi tint paars en zalmkleurige kussens! Als bloemen op de weelderigste boom!

Biofiel ontwerp. Voor een interieur die mooi is, maar ook een positieve impact heeft op gezondheid en welzijn.