Foto door: Marwan Magroun |

Spot: La Paulowna Boutique |


STUDIO NOUSNOUS


Eigenaar: (Kashmere) Hakim El Amrani


Beroep: Biophilic Spatial Designer


Bij Studio NousNous beschouwen we onszelf als rentmeesters van de aarde. Wij geloven dat ieder mens een geschenk van God heeft gekregen. Gebruik dat geschenk om contact te maken met de Schepper en een "verzorger van planeet Aarde" te zijn. Ons cadeau bij Studio NousNous, wordt gezegend met een hoge dosis creativiteit en een sterk ruimtelijk bewustzijn. We gebruiken ons geschenk om geïnspireerd door de natuur te ontwerpen; architectuur, openbare ruimtes, parken & tuinen, tiny houses, interieurs, meubels & objecten.

We doen ons werk met nederigheid, vroomheid en met respect voor mens en natuur. Hoe bereiken we dit? Door te gebruiken en te leren van wat de Schepper ons heeft gegeven. Natuur! Met zijn prachtige helende krachten, processen en technieken. We worden geïnspireerd en herinneren mensen eraan en verbinden ze opnieuw met de natuur; binnen en buiten de bebouwde kom. We blijven standvastig en sterk voor een gezonde ecologie en biodiversiteit. Elke kleine verandering is nog steeds een verandering.

Geboren in Amsterdam, de stad van tulpen en fietsen en de thuisbasis van menig meesterwerk, (Kashmere) Hakim El Amrani werd al op jonge leeftijd geroerd om uit te vinden. Zijn moeder was een Marokkaanse immigrant die in de stad van kleur Marrakech woonde, en door haar aanhoudende aanmoediging om te schetsen, schilderen en dromen, werd Kashmere Hakim uiteindelijk de hedendaagse kunstenaar die hij nu is.

Hakims moeder werkte vroeger als kantinevrouw van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, en de jonge Hakim begeleidde haar tussen alle schoolvakanties en vakanties door. Om hem bezig te houden, gaven de beeldende kunstenaars van de Academie hem wat verf, potloden, snijmateriaal of klei om mee te werken. Hier kreeg zijn geest een nieuw perspectief om vormen, kleuren en materialen om te vormen tot een nieuwe manier van denken.

Later in zijn leven studeerde en studeerde hij af aan de Willem de Kooning kunstacademie in designstad Rotterdam. Hij liet zich inspireren door de natuur, grote open ruimtes, kleine intrigerende objecten en architectuur. Hij begon met deze ideeën te trouwen en creëerde door de natuur geïnspireerde objecten, kunst en ontwerpen voor binnen- en buiten (stedelijke) ruimtes. Zijn werk werd sterk herkenbaar en daardoor breed bekend om zijn sterke identiteit.

Hij legde zich toe op het ontwerpen, het produceren van werk in een of andere vorm. Het was zijn toevluchtsoord, zijn zelftherapie en zijn passie. Door de natuur geïnspireerde vormen die hem weken, maanden studeren en schetsen kosten. Om uiteindelijk bij dat laatste magische moment te komen, waar hij balans en de essentie van de vorm vindt voordat hij deze onderdompelt in zijn levendige kleuren die zijn afgeleid van de natuur. Of het nu ging om meubels of abstracte beperkte kunst, of uitgebreid interieur- en exterieurwerk, Kashmere Hakim gebruikte zijn artistieke ontwerpdenken om door de alledaagse wereld te komen en in plaats daarvan leven en betekenis te creëren. Het leven dat hij in de natuur zou observeren, was een schoonheid als geen ander. Keer op keer keerde hij altijd terug naar de essentie van het leven.

Op de natuur geïnspireerd ontwerp werd zijn enige focus en is jarenlang de belangrijkste kracht achter zijn werk geweest. In een tijd van grijze verstedelijking wil Hakim proportie, vorm en kleur in evenwicht brengen die de onvolkomenheden, abstracties en reflecties van de verborgen juweeltjes in de natuur benadrukt. Door gebruik te maken van zowel hedendaagse als traditionele technieken, benadert hij zijn werk met de juiste tools en medium om de juiste tonen, stemming en uitdrukkingen naar voren te brengen.

De natuur vindt overal zijn plaats en boeit degenen die stoppen om het echt te zien. Of dat nu is fietsen door de prachtige straten van de stad Amsterdam naar het groene Vondelpark, of slenteren door de geheime tuinen in de roze Medina of de blauwe Yves Saint Laurent Majorelletuinen in de stad van kleur Marrakech, de natuur wacht erop ontdekt te worden.

“Alle vormen, vormen en ruimtes, geïnspireerd door en weerspiegelen de natuur, hebben de kracht om onze ziel te genezen. De sleutel tot alles is van mystieke aard. "