Foto door: Marwan Magroun |

Plek: La Paulowna Boutique |


STUDIO NOUSNOUS


Eigenaar: (Kashmere) Hakim El Amrani


Beroep: biofiel ruimtelijk ontwerper


 

Bij Studio NousNous beschouwen we onszelf als rentmeesters van de aarde. We geloven dat ieder mens een geschenk van God heeft gekregen. Gebruik dat geschenk om contact te maken met de Schepper en een "verzorger van planeet Aarde" te zijn. Onze gave bij Studio NousNous, is gezegend worden met een hoge dosis creativiteit en een sterk ruimtelijk inzicht. We gebruiken onze gave om op de natuur geïnspireerd te ontwerpen; architectuur, openbare ruimtes, parken & tuinen, tiny houses, interieurs, meubels & objecten.

 

We doen ons werk met nederigheid, vroomheid en met respect voor mens en natuur. Hoe bereiken we dit? Door te gebruiken en te leren van wat de Schepper ons heeft gegeven. Natuur! Met zijn prachtige helende krachten, processen en technieken. We raken geïnspireerd en herinneren en verbinden mensen opnieuw met de natuur; binnen en buiten de bebouwde kom. We blijven standvastig en sterk voor een gezonde ecologie en biodiversiteit. Elke kleine verandering is nog steeds een verandering.

 

Geboren in Amsterdam, de stad van tulpen en fietsen en de thuisbasis van menig meesterwerk, (Kashmere) Hakim El Amrani werd al op jonge leeftijd aangemoedigd om uit te vinden. Zijn moeder was een Marokkaanse immigrant die in de stad van kleur Marrakech woonde, en door haar aanhoudende aanmoediging om te schetsen, schilderen en dromen, werd Kashmere Hakim uiteindelijk de hedendaagse kunstenaar die hij nu is.

 

Hakims moeder werkte vroeger als kantinedame van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, en de jonge Hakim vergezelde haar tussen alle schoolvakanties en vakanties door. Om hem bezig te houden, gaven de beeldende kunstenaars in de Academie hem wat verf, potloden, snijmaterialen of klei om mee te werken. Hier kreeg zijn geest een nieuw perspectief om vormen, kleuren en materialen te vormen tot een nieuwe manier van denken.

 

Op latere leeftijd studeerde en studeerde hij af aan de Willem de Kooning kunstacademie in designstad Rotterdam. Hij liet zich inspireren door de natuur, grote open ruimtes, kleine intrigerende objecten en architectuur. Hij begon deze ideeën samen te brengen en creëerde op de natuur geïnspireerde objecten, kunst en ontwerpen voor binnen- en buitenruimtes (stedelijke). Zijn werk werd sterk herkenbaar en daardoor algemeen bekend om zijn sterke identiteit.

 

Hij wijdde zich aan ontwerpen, aan het produceren van werk in een of andere vorm. Het was zijn toevluchtsoord, zijn zelftherapie en zijn passie. Door de natuur geïnspireerde vormen die hem weken, maanden studie en schetsen kosten. Om uiteindelijk bij dat laatste magische moment te komen, waar hij de balans en de essentie van de vorm vindt voordat hij deze onderdompelt in zijn levendige kleuren die zijn ontleend aan de natuur. Of het nu meubels of abstracte beperkte kunst was, of uitgebreid binnen- en buitenwerk, Kashmere Hakim gebruikte zijn artistieke ontwerpdenken om door de alledaagse wereld te komen en leven en betekenis in plaats daarvan te creëren. Het leven dat hij in de natuur zou observeren was een schoonheid, anders dan alle andere. Keer op keer kwam hij altijd terug tot de essentie van het leven.

 

Natuurgeïnspireerd ontwerp werd zijn enige focus, en jarenlang is het de belangrijkste kracht achter zijn werk geweest. In een tijd van grijze verstedelijking wil Hakim verhouding, vorm en kleur in evenwicht brengen die de onvolkomenheden, abstracties en reflecties van de verborgen juweeltjes in de natuur benadrukt. Door gebruik te maken van zowel hedendaagse als traditionele technieken, benadert hij zijn werk met het juiste gereedschap en medium om de juiste tonen, stemming en uitdrukkingen naar voren te brengen.

 

De natuur vindt overal zijn plaats en boeit degenen die stoppen om het echt te zien. Of dat nu is fietsen door de prachtige straten van Amsterdam naar het groene Vondelpark, of slenteren door de geheime tuinen in de roze medina of de blauwe Yves Saint Laurent Majorelletuinen in de kleurrijke stad Marrakech, de natuur wacht erop om ontdekt te worden.

 

 

“Alle vormen, vormen en ruimtes, geïnspireerd door en reflecterend op de natuur, hebben de kracht om onze ziel te genezen. De sleutel tot alles ligt in de mystieke natuur.”