"Wij ontwerpen groene & gezonde ruimtes. Door gebruik te maken van biophilic design. Integratie van natuurlijke elementen en processen in de gebouwde omgeving. Dit heeft een sterke positieve impact op onze gezondheid en welzijn. Biophilic design kan worden geïmplementeerd in de detailhandel, horeca, kantoren, gezondheidszorg, woningen en vele andere ruimtes."

LEES VERDER
  • BIOPHILIC DESIGN

    Biophilic design is a design methodology based on “Biophilia: The Love of Life and all living systems.” We design to remind and reconnect humans with nature again. By bringing elements of nature inside the space. Using evidence-based-design to create beautiful healing spaces.

  • ONLINE E.DESIGN

    Online e.Design is a worldwide service. It is about designing spaces, inside and outside. With the entire process done online. Ideal for who lives both near or far and want the experience of our qualified biophilic design studio. Without having to have meetings and visits. All by mail.

  • LEAF+LAB RESEARCH

    LEAF+LAB research is our engine for “green” concepting on different scale . The goal is to encourage sustainable behaviour. When designing to encourage this behaviour, it is fundamental to gain a thorough understanding of; user habits and interaction behaviours..

Wat is Studio NousNous?

Studio NousNous is de ontwerpstudio van Hakim die zich concentreert op design geïnspireerd op de natuur (met behulp van de principes van biophilic design). Studio NousNous is voornamelijk actief in het ontwerpen:

1. Objecten & Meubels

2. Interieur

3. Tiny Houses

4. Tuinen en parken

5. Openbare ruimten

6. Placemaking

7. Natuurprints en patronen

Wat is biofiel ontwerp?

Biophilic design is een ontwerpbenadering (methodologie) die voortkomt uit "Biophilia". De biofiliehypothese stelt dat de meeste mensen een aangeboren liefde voor de natuur hebben. We verlangen ernaar en zonder er verbinding mee te maken, kan onze gezondheid eronder lijden. Dus met Biophilic design maken we opnieuw verbinding met de natuur. Door de natuur in onze huizen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, tuinen, openbare ruimtes, architectuur, infrastructuren enz. te brengen. Het kan een direct contact zijn, een abstract contact of een indirect contact met de natuur.

Jij misschien ook het woord Biomimicy tegengekomen. Weet wel dat Biomimicry een andere discipline is binnen dezelfde familie "verbinden met de natuur". Het gaat over "mimicry", of beter gezegd, de emulatie van de techniek van het leven. Daarentegen beschrijft biophilic design de 'verbinding van de mens met de natuur' en biophilic repliceert ervaringen van de natuur in het ontwerp om die verbinding te versterken.

Biomimicry is een innovatiemethode om tot betere prestaties te komen, meer over hoe de natuur functioneert; biophilic design is een evidence-based ontwerpmethode om gezondheid en welzijn te verbeteren. Biomimicry wordt steeds vaker gebruikt in technologie- en productontwikkelingskringen; biophilic design is directer van toepassing op interieurontwerp, architectuur en stedenbouw. Biophilic design is een toegepaste oplossing om dit verlangen naar de natuur te stillen door natuurlijke elementen en processen te integreren in de gebouwde omgeving.

Een gezonde ruimte creëren?

Door biofiele ontwerpprincipes te gebruiken, kun je een gezonde, verzorgende ruimte creëren. Niet elke ruimte kan worden ontworpen om alle biofiele principes te bevatten, maar probeer er zoveel mogelijk toe te passen.

De 14 patronen zijn gegroepeerd in drie categorieën:

A.) Natuur in de ruimte

1 . Visuele verbinding met de natuur

2. Niet-visuele verbinding met de natuur

3. Niet-ritmische sensorische stimuli

4. Toegang tot thermische en luchtstroomvariabiliteit

5. Aanwezigheid van water

6. Dynamisch en diffuus licht

7. Verbinding met natuurlijke systemen

B.) Natuurlijke analogen

8. Biomorfe vormen en patronen

9. Materiële verbinding met de natuur

10. Complexiteit en orde

C.) Aard van de ruimte

11. Vooruitzichten

12. Toevluchtsoord

13. Mysterie

14. Risico/Gevaar

De voordelen van E.Design ?

E. Design is een online ontwerpservice die Studio NousNous aanbiedt, voornamelijk voor kleinere ruimtes binnen en buiten. Wereldwijd.

Omdat het hele ontwerpproces online is en de communicatie met de klant via e-mail plaatsvindt. Het geeft kansen om over de hele wereld samen te werken. Er zijn geen grenzen. Studio NousNous paste dit proces al vóór Covid-19 toe. Wij zijn van mening dat opdrachtgevers, die gewoon jarenlang die niet zo grote ruimte willen aanpakken, ook een gezond "groen" ontwerp voor een betaalbare prijs moeten kunnen krijgen.

1 . Geen tijdsbeperkingen. De ruimte kan samenkomen in het door jou gekozen tempo. Of u de ruimte(n) nu 's nachts of over 2 jaar van begin tot eind wilt exploiteren. Jij bepaalt het tempo. Zodra het door ons ontworpen plan klaar is, ligt het in jouw handen. U beslist of u doorgaat met onze exacte suggesties of ze als inspiratie gebruikt om iets anders te vinden. Jij hebt de touwtjes in handen.

2. Het is ontspannend + comfortabel + niet-intimiderend. Zodra we via e-mail corresponderen, stuur de foto's + afmetingen van de ruimte(s) waar je aan wilt werken, helemaal op je gemak. Geen zorgen dat elke ruimte superschoon of 'perfect' is. Een afspraak maken is niet nodig. Alle contact is per mail.

3. Het is betaalbaar. Werken met een ontwerper wordt vaak als erg duur beschouwd en alleen voor mensen met enorme budgetten, maar dat is niet altijd waar. Wanneer je met ons samenwerkt, krijg je de expertise van een goed opgeleide, professionele ontwerper op een zeer betaalbare manier. Mede doordat het hele proces online en via e-mail plaatsvindt.

4. Je doet een deel van het werk. Je voltooit een gedetailleerde ontwerpvragenlijst die alle benodigde informatie biedt om het ontwerpidee te creëren. Ook stuur je foto's en afmetingen van de door jou gekozen ruimte. Dit vermindert een aanzienlijke hoeveelheid werk die een conventionele ontwerper normaal gesproken zou doen en in rekening zou brengen. We verzamelen de informatie en onderzoeken om een ​​unieke ruimte of ruimtes te creëren en u hoeft deze alleen maar te runnen en te wachten op de leveringen (meubels, materialen, verlichting, enz. enz.)!

5. Het is een 'idee'. Je betaalt alleen voor een idee. Het idee van de ruimtes(s) geeft een "look" en de producten zijn onze suggesties. Sommige klanten gebruiken enkele elementen van het ontwerp; anderen kopen alle aanbevolen producten, terwijl anderen gewoon wat inspiratie willen. Heeft u meubelen op maat nodig, geen probleem! Ook die tekeningen en presentaties leveren wij! Die vrijheid is van jou!