Bij Studio NousNous beschouwen we onszelf als rentmeesters van de aarde. Wij geloven dat ieder mens een geschenk van God heeft gekregen. Gebruik dat geschenk om contact te maken met de Schepper en een "verzorger van planeet Aarde" te zijn. Ons cadeau bij Studio NousNous, wordt gezegend met een hoge dosis creativiteit en een sterk ruimtelijk bewustzijn. We gebruiken ons geschenk om geïnspireerd door de natuur te ontwerpen; architectuur, openbare ruimtes, parken & tuinen, tiny houses, interieurs, meubels & objecten ...

OVER STUDIO NOUSNOUS
  • BIOPHILIC DESIGN

    With our biophilic design methodology we like to contribute to a more sustainable world. Remind and reconnect humans with nature again. We make a beautiful design that fits your brief and intertwine it with the biophilic principles. Research results suggest that physically and psychologically reconnecting with nature can be beneficial for human health and wellbeing, and at the same time encourages individuals to act in ways which protect the health of the planet and its biodiversity.

  • ONLINE E.DESIGN

    What is ideal for clients who live both near and far and want the experience of a qualified design studio for an affordable price? E.Design. With this service we want to service humanity at every social class. This is a service for a more tailored design, more focused on single spaces. Giving you the controle over shopping for your space at your own pace. And what's even better? The entire process is done online, with concepts, moodboards, shopping list, design straight into your inbox.

  • LEAF+LAB RESEARCH

    With LEAF+LAB we research + generate “green” concepts on different design scale as an engine for encouraging sustainable behaviour. When designing for sustainable behaviour it is fundamental to gain a thorough understanding, of user habits and interaction behaviours, as well as how these contribute to people’s everyday activities. It is not enough to understand what people do and think, one must also understand what people know, feel, and dream about.

Wat is Studio NousNous?

Studio NousNous is Hakims ontwerpstudio die zich concentreert op design geïnspireerd door de natuur (gebruikmakend van de principes van Biophilic design). Studio NousNous is voornamelijk actief in het ontwerpen van:

1. Objecten en meubels

2. Interieurs

3. Kleine huizen

4. Tuinen en parken

5. Openbare ruimtes

6. Plaats maken

7. Natuurafdrukken en -patronen

Wat is Biophilic Design?

Biophilic design is een ontwerpbenadering (methodologie) die afkomstig is van "Biophilia". De biofiliehypothese stelt dat de meeste mensen een aangeboren liefde voor de natuur hebben. We verlangen ernaar en zonder er verbinding mee te maken, kan onze gezondheid eronder lijden. Dus met Biophilic design maken we opnieuw verbinding met de natuur. Door de natuur binnen te halen in onze huizen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, tuinen, openbare ruimtes, architectuur, infrastructuren etc. Het kan een direct contact zijn, een abstract contact of een direct contact met de natuur.

Misschien bent u ook het woord Biomimicy tegengekomen. Weet wel dat Biomimicry een andere discipline is binnen dezelfde familie "verbinding maken met de natuur". Het gaat over 'nabootsing', of beter gezegd, de emulatie van de techniek van het leven. Daarentegen beschrijft biophilic design de 'connectie van de mens met de natuur' en biophilic repliceert ervaringen van de natuur in design om die connectie te versterken.

Biomimicry is een innovatiemethode om tot betere prestaties te komen, meer over het functioneren van de natuur; biophilic design is een evidence-based ontwerpmethode om gezondheid en welzijn te verbeteren. Biomimicry wordt intensiever gebruikt in kringen van technologie en productontwikkeling; biophilic design is directer van toepassing op interieurontwerp, architectuur en stedenbouw. Biophilic design is een toegepaste oplossing om dit verlangen naar de natuur te stillen door natuurlijke elementen en processen te integreren in de gebouwde omgeving.

Een gezonde ruimte creëren?

Door biofiele ontwerpprincipes te gebruiken, kunt u een gezonde verzorgende ruimte creëren. Niet elke ruimte kan worden ontworpen om alle biofiele principes op te nemen, maar probeer er zoveel mogelijk toe te passen.

De 14 patronen zijn gegroepeerd in drie categorieën:

A.) Natuur in de ruimte

1. Visuele verbinding met de natuur

2. Niet-visuele verbinding met de natuur

3. Niet-ritmische sensorische stimuli

4. Toegang tot thermische en luchtstroomvariabiliteit

5. Aanwezigheid van water

6. Dynamisch en diffuus licht

7. Verbinding met natuurlijke systemen

B.) Natuurlijke analogen

8. Biomorfe vormen en patronen

9. Materiële verbinding met de natuur

10. Complexiteit en orde

C.) Aard van de ruimte

11. Vooruitzicht

12. Toevluchtsoord

13. Mysterie

14. Risico / gevaar

De voordelen van E.Design?

E. Design is een online ontwerpdienst die Studio NousNous aanbiedt, voornamelijk voor kleinere ruimtes binnen en buiten. Wereldwijd.

Omdat het hele ontwerpproces is online en de communicatie met de klant is voorbij e-mail . Het geeft kansen om over de hele wereld samen te werken. Er zijn geen grenzen. Studio NousNous heeft dit proces toegepast vóór Covid-19. Wij zijn van mening dat klanten, die gewoon jarenlang die niet zo grote ruimte willen aanpakken, ook een gezond "groen" ontwerp moeten kunnen krijgen voor een betaalbare prijs.

1. Geen tijdsbeperkingen. De ruimte kan samenkomen in het door jou gekozen tempo. Of je de ruimte (n) nu 's nachts of over 2 jaar van begin tot eind wilt laten draaien. Jij bepaalt het tempo. Zodra het door ons ontworpen plan compleet is, ligt het in jouw handen. U beslist of u doorgaat met onze exacte suggesties of ze gebruikt als inspiratie om iets anders te vinden. Jij hebt de touwtjes in handen.

2. Het is ontspannend + comfortabel + niet-intimiderend. Zodra we corresponderen via e-mail, stuur je de foto's + afmetingen van de ruimte (n) waar je aan wilt werken, volledig op je gemak. Geen zorgen dat elke ruimte superschoon of 'perfect' is. Afspraak maken is niet nodig. Alle contact is per mail.

3. Het is betaalbaar. Werken met een ontwerper wordt vaak als erg duur beschouwd en alleen voor mensen met grote budgetten, maar dat is niet altijd waar. Wanneer je bij ons werkt, krijg je op een zeer betaalbare manier de expertise van een goed opgeleide, professionele ontwerper in huis. Mede doordat het hele proces online en via e-mail verloopt.

4. U doet een deel van het werk. Je vult een gedetailleerde ontwerpvragenlijst in die alle nodige informatie bevat om het ontwerpidee te creëren. Je stuurt ook foto's en afmetingen van de door jou gekozen ruimte. Dit vermindert een aanzienlijke hoeveelheid werk die een conventionele ontwerper normaal zou doen en betalen. We verzamelen de informatie en het onderzoek om een ​​unieke ruimte of ruimtes te creëren en u hoeft deze alleen maar te runnen en te wachten op de leveringen (meubels, materialen, verlichting, enz. Enz.)!

5. Het is een 'idee'. U betaalt alleen voor een idee. Het idee van de ruimte (n) zorgt voor een "look" en de producten zijn onze suggesties. Sommige klanten gebruiken enkele elementen van het ontwerp; anderen kopen alle aanbevolen producten, anderen willen gewoon wat inspiratie. Die vrijheid is van jou!